onsdag den 8. november 2017

Forundret og uforstående... (et lidt vredt indlæg)

//Hoodie - Monki (et lille black friday purchase) // Bukser - Gestuz // Støvler (som ikke kan ses haha) - Toga Pulla //

Hey piger,
I dag er et af de lidt vredere eller nærmere uforstående indlæg, et med lidt mere dybde end min normale snik snak om hygge, mad og mode. Jeg læste denne artikel fra Kristeligt Dagblad, som jeg må sige gjorde noget af et indtryk på mig. Jeg blev chokeret over det grimme sprog dagens unge – som jeg jo egentlig er en del af – tillader sig at bruge mod voksne, vi egentlig burde værdsætte.

Det, der chokerer mig i artiklen er, at nedbrydningen af autoritet hos voksne har ført til at lærere, forældre og generelt set voksne mennesker bliver kaldt grimme og ufortjente navne som ”pædofil”, ”dumme kælling”, og jeg ved ikke hvad … Og her er jeg lidt mundlam. Burde vi ikke være taknemmelige for at vi lever i et land, hvor hierarki og autoritet er nedbrudt; vi lever i et land, hvor vi er på fornavn med vores lærere, og hvor mange af dem faktisk interesserer sig for os. Undskyld, men hvem helvede tror I, at I er? Tal dog ordenligt! Og lad være med at ødelægge det for os andre!

Jeg bliver dybt pinlig over vores generation, når jeg hører om scenarier, hvor unge sviner deres forældre og lærere til. Desuden haaaaader jeg ”din mor” jokes, er det kun mig, der synes, at de kan være en smule fornærmende? Måske er det bare mig haha. MEN jeg synes det bliver mere og mere pinligt at være en del af denne ”millenial” generation; det er pinligt, når gamle mennesker ikke tør se mig i øjnene, selvom jeg cykler smilende forbi; det er pinligt, når jeg hører om Oscar, der er blevet bortvist for at have startet en skole-gossip instaprofil, der ikke kun nedgør og ydmyger elever men lærere. Vi er for guds skyld alle mennesker, hvordan fanden kan vi tillade os at tale sådan til hinanden.

Det er klart, bandeord er også en del af mit daglige ordforråd, det vil jeg ikke benægte, men jeg vil da aldrig rette det mod en person med mindre, at jeg gør det i sjov til mine venner – som jeg VED vil forstå min joke. Og selvom denne autoritet som voksne før havde er nogenlunde forsvundet, skal vi da ikke udnytte chancen til at tale grimt til dem?? Måske er det fordi nogle unge afprøver grænserne; hvor langt kan man gå uden, at der bliver gjort noget? Måske det bare ligger naturligt for dem? Idk, men det må helt seriøst stoppe.

Så I må undskylde for mit lille vredesudbrud på denne grå og halvtriste november-mandag, men jeg håber det måske også satte lidt tanker i gang hos jer. Jeg hopper tilbage til bunken af lektier og afleveringer, hav en fortsat dejlig aften tøser! Og for lige at slutte af på en god tone og gøre det til et lidt mere almindeligt indlæg, har jeg lige tilføjet et outfit of the day haha.